Финално събитие на проекта BalkanMed Gazelle в Кипър, Лимасол, 1.6.23

Кипърският технологичен университет (КТУ) успешно беше домакин на финалното събитие на проекта BalkanMed Gazelle на 1 юни. Събитието беше демонстрация на постиженията, иновациите и историите на успеха на проекта, отбелязвайки приключването на инициатива, която значително стимулира растежа на стартъп екосистемата в Балкано-Средиземноморския регион. Събитието се проведе по хибриден начин с участници онлайн и лице в лице.

Г-н Петрос Космас от КТУ постави началото с кратка, но изчерпателна презентация, очертаваща целите и действията на проекта. Той подчерта ангажимента на проекта за насърчаване на иновациите и предприемачеството, задавайки положителен тон на провеждането на събитието.

Г-жа Анти Хаджикиряку от ARIS последва подробна презентация за дейността на ускорителя. Тя представи ключовите роли, които ARIS играе като външен експерт по проекта. Презентацията й предостави задълбочен преглед на дейностите, предприети от ARIS, от покани за иновативни МСП и извършване на оценки на стартиращи фирми, до прилагане на програма за ускоряване, улесняване на трансфера на технологии, организиране на международен инвестиционен форум и конференция и управление на местен център за подкрепа на иновативни МСП в региона.

Значителен акцент на събитието беше презентацията на г-н Христо Андреев от КТУ. Той разкри Startuptoolkit, платформа, разработена, за да отговори на нуждите на проекта. Този ценен набор от инструменти ще стане публично достъпен до края на проекта, като ще увеличи ресурсите за стартиращи фирми и предприемачи по целия свят.

Събитието също така предложи на присъстващите поглед отблизо на успешни стартиращи фирми, подхранвани по проекта.

iRerobot, представен от Кириакос Клиридес, представи пред публиката своята иновативна технология, наречена ACETT (Auditory Communication Enhancement Through Touch).

Nextbike, представляван от Неофит Йоану, представи своя път за разработване и предоставяне на решения за устойчива мобилност в Кипър чрез споделяне на велосипеди.

В един вълнуващ и интерактивен финал присъстващите бяха поканени да изложат или представят собствените си бизнес идеи пред експертната група. Тази възможност видя един участник да направи крачка напред, получавайки ценна обратна връзка за своята бизнес идея, наречена Re-Aqua.

Накрая г-н Андреас Дамяну, отговорен служител във Факултета по мениджмънт на туризма, хотелиерство и предприемачество, представи наличните магистърски програми: магистърска степен по международен туризъм и хотелиерски мениджмънт и магистърска степен по мениджмънт: предприемачество и управление на малки и средни предприятия.

Заключителното събитие BalkanMed Gazelle бележи важен крайъгълен камък в иновационния път на региона, показвайки въздействащите резултати от проекта и подготвяйки сцената за бъдещи истории за успех на предприемачеството.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *