Проектът „GAZELLE“ и иновации в Северна Македония и Балканския регион, Скопие, 27.09.2023 г.

В тържествена обстановка на 27 септември 2023 г. Центърът за управление на знанието (ЦУЗ) организира заключително събитие по проект „GAZELLE“, който бе част от програмата Interreg BalkanMed. Това събитие беше резултат от осем месеца интензивна работа и сътрудничество с иноватори и предприемачи от Северна Македония и други страни от Балканския регион.

Проектът „GAZELLE“, координиран от Атинската търговско-промишлена камара и изпълняван в Северна Македония от Центъра за управление на знанието, имаше за цел да подкрепи и насърчи предприемаческия дух и иновациите в региона. Чрез този проект повече от 40 стартиращи компании, включително почти 10 от Северна Македония, получиха подкрепа и ресурси за развитие на своите идеи и проекти.

На събитието, което се проведе в Скопие, присъстващите имаха възможност да се запознаят с иновативните компании и проекти, произтичащи от проекта „GAZELLE“. Пичинг сесиите предоставиха възможност на предприемачите да споделят визията си и да представят работата си пред потенциални инвеститори от страната и 6 инвеститори и поддръжници на стартъпи от региона и САЩ, които се присъединиха към нас в онлайн сесия.

Индивидуално всеки стартъп разполагаше с 10 минути, за да представи своите проекти, идеи и иновации. Тези компании бяха:

  • Edulactica – Иновативен партньор и партньорска платформа за съответствие с нормативните изисквания.
  • Best Online Assistant – платформа за образование, кариера и работа 3 в 1 за хора с увреждания.
  • ECGalert – Сложна виртуална интелигентност за ЕКГ сигнали.
  • CarbCoin – Дигитален маркетинг за увеличаване на продажбите и създаване на взаимоотношения с клиенти.
  • FIXIGO (fifigo.io) – Универсална самоподдържаща се платформа за свързване на компании с необходимите данни.
  • Миряна Йосифовска – Специализирано продуцентско студио за устойчив дизайн и производство.

Това събитие беше доказателство за успешно сътрудничество, иновации и несъмнена решителност на предприемачите от Балканския регион. Целта беше не само да се отпразнуват постиженията, но и да се създаде възможност за издигане на тези иновативни проекти на следващото ниво на развитие.

Центърът за управление на знанието (ЦУЗ) продължава своята мисия да подобрява и усъвършенства процесите на управление на знанието в региона, чрез различни дейности и сътрудничество с гражданския сектор, държавата и нестопанския сектор.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *