Актуалните възможности за финансиране и растеж на иновативни компании бяха обсъдени на конференция, организирана от РТИК

Русенската търговско-индустриална камара организира конференция на тема „Иновации и растеж: Откриване на нови пътища за финансиране“. Събитието, което се проведе на 28.09.2023 г., събра представители на местния бизнес, включително бизнес лидери, мениджъри и специалисти, които търсят възможности за финансиране и подкрепа за своите иновативни проекти и предприятия. Конференцията беше заключителното събитие, част от дейностите по проект „Gazelle – orGAniZing accELaration for high-potentiaL innovativE SMEs“, финансиран от програма INTERREG Балкани-Средиземно море.

По време на събитието присъстващите бяха запознати с основните дейности на Центъра за подкрепа на иновативни предприятия към Русенската търговско-индустриална камара, който е създаден по проект „ГАЗЕЛИ“ и е част от новосформираната Балканско-средиземноморска мрежа за подкрепа на бизнеса. В рамките на програмата бяха представени конкретни възможности за финансиране на МСП по програмите „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Интегрирани териториални инвестиции“. Присъстващите бяха запознати и с продуктите и инструментите в подкрепа на развитието на иновациите и растежа на предприятията, предлагани от Българската банка за развитие, както и с възможностите за кандидатстване по програма „Устойчив преход към гъвкави и зелени предприятия“ – STAGE.

Форумът завърши с коктейл и дискусия, в която участниците имаха възможност да обменят опит и да установят нови бизнес контакти.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *